Како жена може препознати опасност на време: 4 знака мушкарца тиранина

Упадати у везу са тиранином је, у ствари, много лакше него што се чини.

Садржај
  • Оверпротецтион
  • Претерана романтика, замашни гестови
  • Напади љубоморе
  • Нервоза, појачан глас

На почетку удварања, таква особа настоји да покаже све позитивне квалитете одједном – он је пажљив, брижан, романтичан, страствен и великодушан.

И само блиским, непристрасним погледом могу се уочити мали, али важни знаци који указују на праву суштину човека из снова.

Најкарактеристичнији сигнали који одмах стављају до знања да везе немају будућност налазе се у материјалу испод.

човек
Фото: Пикабаи

Оверпротецтион

Ако мушкарац од првих дана настоји да патронизује девојку као мало дете, то је разлог за опрез. Највероватније, то сугерише да је он не доживљава као одраслу, независну и самодовољну особу.

Такав партнер ће у будућности настојати да заузме чврсту лидерску позицију у односима, док ће мишљења и жеље партнера из године у годину све више бити потиснути.

О таквој будућности посебно су јасне забране и упутства наводно диктирана бригом о здрављу: ставите капу, не пијте кафу, закопчајте итд. О томе сведочи опсесивна контрола и захтев извештаја – како сте тамо стигли, када сте код куће, где идете, итд. д.

Претерана романтика, замашни гестови

Планине цвећа, замршени комплименти сваког сата, страствена признања, поклони, романтични гестови – све то има прихватљиве границе у нормалним односима.

Особа са поремећеном психом не види границе. Он зна да жене воле романтику и покушава да освоји девојку што је пре могуће пре него што она има времена да га боље упозна.

Због тога ће такав човек пожурити развој односа – за разлику од већине савремених представника јачег пола, он је спреман да се ожени за неколико недеља или чак дана након што су се упознали.

Напади љубоморе

Чак и ако је ово осећање прикривено иронијом или покушајем да се ситуација претвори у шалу, напади љубоморе на почетку везе натераће опрезну девојку на размишљање.

Најчешће је љубомора одраз сумње у себе, унутрашњих комплекса, уверења особе да ће пре или касније бити преварен.

Немогуће је смирити патолошког љубоморног човека – избијања овог осећаја често не зависе од понашања партнера, јер разлози за то леже дубоко у себи, присиљавајући особу да трује живот себи и другима.

Нервоза, појачан глас

Ако на почетку везе мушкарац не показује тиранске склоности према девојци, вреди пажљивије погледати како комуницира са другим људима из свог окружења.

Ако се особа лако разљути, може нагло да врисне или пређе на непристојан језик – највероватније, све су то знаци нервног слома.

Не треба веровати изговорима да је мушкарац намерно изнервиран, отеран или једноставно ухваћен у лошем расположењу – ако покаже неконтролисану агресију према другим људима, нема гаранције да ће девојка бити срећан изузетак.

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта