Психолози кажу да деца слушају савете родитеља само када их они сами питају.

Психолози су дали препоруке родитељима како да поступе како би дете уважавало и слушало ове савете.

Стручњаци кажу да изјаве о „погрешној” омладини и размаженој генерацији постоје барем од времена Сократа. Често су ове тегобе резултат проблема саме одрасле особе.

Уместо да мења некога, свака особа треба да размисли о сопственим поступцима који их спречавају да успоставе однос који тражи. И тада постаје јасно да је понашање детета одраз односа родитеља према њему.

Психолози препоручују родитељима да уздрже своје поучавање у комуникацији са дететом. Што је родитељска реч поучнија, то више одбија дете.

Психолози кажу да деца слушају савете родитеља само када их они сами питају.

Избегавајте раздражљивост и претерану анксиозност. Ово се може постићи на два начина.

У првом случају, родитељ каже детету речи ове природе: све је у реду, волимо те, али такво понашање је неподношљиво, желимо да рачунаш са нама.

Преведено на „детињасто“, звучаће овако: родитељи ми забрањују да се овако понашам, а понекад се и они тако понашају.

Ова позиција ће довести до раздражљивости.

У другом случају родитељи кажу: викали смо на тебе, али ово је погрешно, може се поновити у будућности, али не зато што си тако лош, него зато што смо ми живи људи; Молимо вас за опроштај и трудићемо се да се ова ситуација не понови.

У овом случају, позиције странака постају отпорније на стрес.

Постоји концепт „усвајање родитеља“. То јест, промените места за децу са родитељима и комуницирајте са њима од врха до дна. То изгледа овако: одрасла особа активно комуницира са својим родитељима, захваљујући чему се осећа сигурније у свој однос са дететом.

Ово ће помоћи деци да другачије схвате родитељско поучавање и спасити родитеље од осећаја кривице према својој деци.

Психолози су сигурни да је осећај кривице деструктиван и да не помаже у исправљању понашања и да се иза сваког дечјег хира обично крије потреба за пажњом.

Према психолозима, критеријум за успешан разговор са дететом је само присуство или одсуство захтева детета.

Какав год савет дали родитељи о животу, морате стрпљиво сачекати да се дете пита. Јер деца чују савет тек од тренутка када и сама почну да га траже.

Фотографија: из отворених извора

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта